Тернопільські лікарі говорять про найпоширеніший вірус

За статистикою, цим вірусом хворіє кожна 6 людина на планеті. Вірус папіломи людини, скороченою абревіатурою ВПЛ. Про небезпеку, яку несе ВПЛ та про методи лікування цього захворювання поділяться лікарі медичного центру «Оксфорд Медікал».

«ВПЛ, передається від хворої людини до здорової, переважно статевим шляхом. Збудник не завжди починає себе проявляти, існує певний інкубаційний період», — наголошують спеціалісти.

«Доброякісні утворення у вигляді пухиря, що раптово з’являються на тілі людини, в медичній термінології, має назву гострокінцеві кондиломи. Багато хто вважає їх простим косметичним дефектом. Це велика помилка! У 6 з 10 людей, що хворіють ВПЛ, папіломи утворюються не тільки на обличчі, кінцівках та тілі, але й на статевих органах, слизовій прямої кишки, шийці матки».

«Ознаками наявності папілом у сечостатевих органах, та анальному каналі можуть свідчити кров’янисті виділення, та прожилки крові після інтимних стосунків. Для того щоб діагностувати причину дискомфорту, варто перш за все - відвідати лікаря! Важливо розуміти, якщо утворення знаходиться на тілі, звертатись потрібно до лікаря – дерматолога, якщо у районі статевих органів до лікаря – гінеколога або уролога, якщо у задньому проході – до спеціаліста – проктолога», - додають лікарі.

«Варто знати! Ні в якому разі, здирати, зрізати папіломи у домашніх умовах не можна, так як це може викликати кровотечу! Боротися з утвореннями обов’язково потрібно!

Ефективно видалити папілому, без слідів, шрамів та больових відчуттів , можна за допомогою радіохвильової хірургії апаратом «Сургітрон» в медичному центрі «Оксфорд Медікал»

«Після видалення гострокінцевої кондиломи, потрібно приділи увагу лікуванню самої причини утворення папілом. Для того щоб позбутись ВПЛ, потрібно провести медикаментозний курс препаратів, що індивідуально призначає спеціаліст. Потратьте кілька хвилин свого життя, аби запевнитись у міцному здоров’ї. Регулярне відвідування лікаря та комплексне лікування допоможе у боротьбі з ВПЛ!"


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також