Тернопільські депутати, на відміну від слідства, вважають, що вбивство Віталія Ващенка замовне

Депутати Тернопільської обласної ради домагатимуться у правоохоронців перекваліфікувати карну статтю щодо вбивства Віталія Ващенка.

Наразі обласна прокуратура разом з поліцією розслідує  цей злочин, як нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що призвело до смерті. Втім, у тим часовій депутатській комісії облради впевнені: вбивство кременчанина є замовним.

Про це розповіли під час брифінгу тимчасової контрольної  комісії щодо громадського і цивільного контролю за ходом розслідування вбивств громадських активістів.

– Покищо справа не кваліфікується, як замовне вбивство. Але ми будемо домагатися змінити статтю обвинувачення, – наголосив голова комісії Володимир Болєщук.  

Він також розповів, що чимало проблем, які піднімала громадська організація «Народна рада» за участі Віталія Ващенка, у місцевих прокуратурах і поліції спускають на гальма.

- По тих питаннях, які піднімала «Народна рада», піднімав Віталій Ващенко, ми звернулись до правоохоронних органів, щоб нам надали детальний звіт і аналіз про усі їхні звернення і на якій стадії вони розслідуються. Тому що багато справ позакривалося. Зокрема, по незаконній вирубці лісу, про незаконні працевлаштування, про незаконні забудови. Це ми робимо для того, щоб якимось чином знайшли нитки до замовників цього вбивства, – розповів Володимир Болєщук.

Нагадаємо, усіх чотирьох виконавців вбивства депутата Кременецької міської ради Віталія Ващенка правоохоронці затримали.


Назарій Наджога

Опис відсутній


Читайте також