Тернопільська «Свобода» відзначила чверть століття з часу створення партії (фото)

У суботу, 3 грудня, Тернопільська обласна організація ВО «Свобода» провела урочисті збори з нагоди 25-річчя з часу створення партії.

У залі Українського дому «Перемога» зібралися свободівці Тернопільської міської та районних організацій. Особисто привітати однопартійців приїхав і лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Розпочалися урочисті збори із демонстрації фільму про заснування та розвиток Всеукраїнського об’єднання «Свобода». Кінострічка розповіла і про засновників організації, і про розвиток структури, організацію обласних осередків, і про участь свободівців в Революції Гідності та російсько-українській війні. Опісляхвилиною мовчання вшанували усіх загиблих під час Революції Гідності та на східному фронті.

Благословили урочисті збори тернопільських свободівців Архиєпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестора та отці української греко-католицької церкви Сергій Семчишин та Віталій Козак. З вітальним словом до націоналістів звернулися учасник російсько-української війни, доктор історичних наук Микола Лазарович та керівник Збаразького Братства ОУН-УПА Ярослав Брега.

- Дорогі побратими і посестри, шановні запрошені, для нас сьогодні дуже важливий день, адже сьогодні ми вшановуємо і відзначаємо багато знакових для нас патріотичних та історичних дат. Кожен свободівець може пишатись тим, що впродовж чверть вікової історії нашої діяльності ми ні на крок не відступили від своїх цінностей, переконань та мети, ми ніколи не йшли на поводу в політичної моди, не змагалися за партійні рейтинги, наше ключове завдання було одне – захищати інтереси української нації, бути державниками та вести боротьбу проти внутрішніх та зовнішніх ворогів України. Ми з гідністю пройшли цей шлях виконуючи місію націоналістичної сили, саме тому ми чи не єдині на політичній карті нашої держави з історією боротьби продовж 25 років, - наголосив голова Тернопільської обласної організації ВО «Свобода» Олег Сиротюк.

- Ми продовжили ідею наших дідів-прадідів, які ще в ХХ столітті створили Організацію Українських Націоналістів, які були прикладом мужності і звитяги, які плекали свою ідею, яку ми змогли втілити в 91-му році – відновивши незалежність держави та об’єднавши патріотів України в націозахисну силу, здатну протистояти усім сучасним викликам. І хоча зараз українці ще не мають своєї української влади, але ідеї «Свободи» сьогодні живуть у суспільстві, наші гасла і принципи заполоняють українські серця, - переконаний народний депутат Михайло Головко.

Лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок висловив співчуття та вручив пам’ятні іменні статуетки Степана Бендери рідним Героїв Небесної Сотні - братові Олександра Капіноса та батькові Устима Голоднюка.

- «Свобода» - це ідеологічна політична сила, яких практично немає в Україні, вона не має аналогів в Україні, це партія, яка уже чверть століття веде боротьбу за соціальну та національну та історичну справедливість. Ми всі зібралися в одну партію, як ми її називаємо, у велику свободівську родину, не через те, що у когось були кар’єрні міркування, хтось хотів стати великим чиновником, депутатом, міністром, президентом чи здобути статки. Ми зібралися в одну партію тільки тому, що однаково думали, тому що ми є українці традиціоналісти-націоналісти, тому що ми шанували і шануємо великого Генія Шевченка, який дуже правильно визначав, що таке Україна – кровно-духовна спільнота і мертвих, і живих, і ненароджених, - звернувся до однопартійців лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

- Для нас Україна є понад усе, як і для будь-якого націоналіста у будь-якій державі. І зараз ми бачимо як наші цінності і переконання стають справою мільйонів. 25 років тому ми взяли бандерівське вітання «Слава Україні! Героям Слава!», як традиційне вітання для свободівців, а вже зараз воно стає звичним для кожного патріота України. За цей час ми прожили багато політичних режимів, які намагалися знищити Свободу, багато політичних проектів, які займалися дискредитацією Свободи, але їх вже немає, а Свобода є і продовжує діяти далі як націозахисна сила, - закликав учасник військових дій на Сході, депутат Тернопільської міської ради Володимир Стаюра.


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також