Тернопільська лікарка назвала 6 продуктів, які треба їсти зранку

Сніданок — найважливіший прийом їжі, який ні в якому разі не можна пропускати. Ранковий прийом їжі — це заряд сили та енергії для повноцінної роботи протягом дня, каже лікар-терапевт МЦ «Оксфорд Медікал» Світлана Горохівська.

Чим краще снідати?

— Напевно хоча б раз всі чули вираз «ми – це те що ми їмо». Їжа – це частина матеріальної культури кожного народу. Наші предки завжди споживали натуральну їжу, вирощену на своїй землі. Однак, радити всім їсти вівсянку щодня вранці було б абсурдом, — зазначила лікарка.

Для складання раціону потрібно враховувати уподобання, смаки людини, сімейні традиції, фізичні та розумові навантаження (її енергозатрати в калоріях), професію та дозвілля, вважає Світлана Петрівна.

Почніть день з гарного настрою!

Вчені-дієтологи стверджують, що є 5-6 основних продуктів, які містять в собі «гормон щастя» – ендорфін:

  • сир;
  • м'ясо птахів;
  • зелень;
  • банан;
  • макарони;
  • шоколад.

Варто просто почати свій ранок зі збалансованого сніданку, в рецепті якого буде один з шести продуктів щастя.

За рекомендацією дієтолога, вранці найкорисніше їсти злаки, м'ясо, молочні продукти, фрукти та овочі. Адже варто тільки задуматись, яким скарбом для організму може бути каша з горіхами, родзинками, методом та лимоном.

— Це і їжа, і ліки! Особливо восени-дуже актуально! В такій страві присутні вітаміни, мікроелементи, жири, білки та вуглеводи. Овочі та фрукти повинні бути на кожному столі, адже осінь така на них багата. Вони ввібрали всі поживні речовини нашої рідної землі. Їх роль, відновити наші сили, — гшоворить лікарка.

Щоб бути здоровими, активними та красивими, одного корисного сніданку недостатньо. Не слід забувати про обід та вечерю.

Також проводьте більше часу на свіжому повітрі, займайтесь спортом, облиште шкідливі звички.Тоді можете бути впевнені, що ваш організм тільки подякує вам, — додає лікар.

 

 


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також