Тернопільська актриса театру Наталя Лемішка отримала звання "Народна артистка України"

15354_768395133237934_8810032799065777232_nПосвідчення «Народна артистка України» актрисі Тернопільського академічного обласного драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка Наталії Лемішці вручили 27 березня.У цей день усі театральні діячі відзначають професійне свято.

Своїм глядачам актори Тернопільського драматичного театру підготували подарунок – 27 березня відбулась прем’єра музичної комедії за однойменною оперетою Й.Штрауса «Летюча миша» від режисера-постановника В’ячеслава Жили.

-Дякую глядачам за те, що ви цінуєте мистецтво та нашу працю, - зазначив режисер драматичного театру Олег Мосійчук. – Театр є своєрідним дзеркальним відображенням життя в суспільстві. Це мистецтво має здатність єднати глядачів. У теперішній час для нас це, як ніколи, актуально. Після перегляду вистави артистів театру нагородили почесними грамотами від Тернопільської обласної державної адміністрації. Наталії Лемішці вручили посвідчення «Народна артистка України». Це звання присвоєно Указом Президента України за значний особистий внесок у розвиток національної культури і мистецтва, вагомі творчі і професійні здобутки, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм. -Сьогодні ми відзначаємо свято майстрів театрального мистецтва. А також тих глядачів, яких об’єднує любов до прекрасного, - зазначив виконувач обов'язків голови ОДА Іван Крисак. – Цього року цей день є особливим для жителів Тернопільщини, адже виповнюється 100-річчя з часу створення «Тернопільських театральних вечорів» - першого театру в Тернополі. Ці традиції мистецтва продовжуються дотепер. На сцені нашого театру з успіхом проходять вистави класичного репертуару, сміливо експериментує молодь, твориться змістовний самобутній сучасний театр. Ми це спостерігали протягом перегляду вистави «Летюча миша», коли на дві години поринули у світ прекрасного. Дякую працівникам театру, що подарували глядачам половину свого щастя у ваш святковий день. Вітаю усіх, хто долучається до цього високого мистецтва та бажаю здоров’я, натхнення, нових театральних експериментів і найголовніше – любові та визнання глядачів.


Оксана Пілат

Опис відсутній


Читайте також