Тернопільщиною їздить ретро-автомобіль, який президент США Ніксон подарував Брежнєву. ФОТО

Унікальні старовинні автомобілі у ці дні можна побачити на вулицях Тернопільщини. У ці дні в нашому краї проходить фестиваль старожитніх авто «Золота підкова». Переважно ці авто — експонати в музеї, проте зараз можна побачити їх на ходу.

Тернопільський ретро-клуб «Ретро-кортеж» поповнив колекцію двома унікальними екземплярами, зокрема вантажною машиною «Урал-ЗІС» військового часу та автомобілем з цікавою історією «Ягуар XJ», — пише TeNews.

Останнє авто президент США Ніксон подарував Генеральному секретареві СРСР Леоніду Брежнєву,  а той подарував першому секретарю Щербицькому. Потім раритет опинився в Щолокова. Після цього його подарували Героєві соціалістичної праці з Борщова Щепановському. Згодом «Ягуар» потрапив до колекції Тараса Демкури.

Шанувальник старожитніх авто і громадський діяч потурбувався, аби ретрокар було реставровано. Нагадаємо, що унікальні авто можна побачити в музеї ретро-автомобілів у Тернополі. Тарас Демкура відкрив його цьогоріч. Унікальний «Ягуар» — один з експонатів, є там також «Майбах» зі ставки Гітлера «Вервольф», яка під час ІІ світової війни розташовувалася за 8 км на північ від Вінниці біля селища Стрижавка.


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також