Тернопільщина готується до відзначення 75-ї річниці утворення УПА

Тернопільська обласна рада на чолі з Віктором Овчаруком проголосила 2017-ий - Роком Української Повстанської Армії. В рамках підготовки до відзначення пам’ятної дати, відбулось засідання оргкомітету.

– Сьогодні ми робитимемо все, щоб віддати шану полеглим та проявити свою повагу до живих учасників бойових дій, які з покоління у покоління боролись та продовжують боротись за Незалежність своєї країни. Тому, починаючи вже від січня впроваджуватимуться соціальні проекти,  наголосив Віктор Овчарук.

Так, за його словами, було вирішено за рахунок коштів обласного бюджету видати ветеранам ОУН-УПА щомісячну доплату до пенсії в сумі 500 гривень. Крім того, облрада рекомендувала районним, міським, сільським, селищним радам та радам об’єднаних територіальних громад своїм рішенням також встановити щомісячну доплату до пенсії в розмірі 500 гривень ветеранам УПА за рахунок коштів власних бюджетів.

Також передбачені і кошти на лікування учасників боротьби в реабілітаційному центрі «Говерла» у Моршині.

До слова, саме до відзначення 75-тої річниці утворення УПА буде відкрито пам’ятний знак загиблим воїнам УПА, відновлено криївку в селі Антонівці Шумського району та видано книжку про Українську Повстанську Армію. Впродовж року по області проводитимуться і різноманітні культурно-патріотичні заходи.


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також