Тернопіль: стартувала вступна кампанія-2016

Сьогодні, 11 липня, українські виші почали приймати від вступників заявки, які цього року можна надсилати лише в електронному форматі. Кінцевий термін подачі документів — 28 липня. Всього абітурієнти зможуть подати 15 заяв за п’ятьма спеціальностями в будь-які виші, а не лише в п’ять, як було минулого року. Самі абітурієнти кажуть, що ситуація із сайтом, де можна зареєструватися сумна, бо в перший день вступної кампанії—2016 сайт перевантажений заявками, які надсилають абітурієнти з усієї України.

Абітурієнти, які не можуть зареєструватися самостійно, можуть звернутися за допомогою до ВНЗ, де працюють центри підтримки, але в кабінетах майже порожньо — по всій України від 11 липня електронна база не працює через перевантаження.

Нагадаємо, що цього року вже не діє норма про позаконкурсний вступ і цільовий прийом для пільгових категорій випускників, таких як людей з інвалідністю, ветеранів бойових дій чи сиріт.

Нагадаємо, раніше міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявила, що близько половини місць у ВНЗ цього року будуть бюджетними. Збільшено кількість місць молодшого спеціаліста на 10%.

Обсяг державного замовлення зріс також унаслідок збільшення замовлення на технічні та аграрні спеціалізації молодшого спеціаліста і в цілому на інші щаблі.

Кількість спеціальностей, що мають відношення до Міністерства оборони та Міністерства охорони здоров’я, також зросли за обсягом. Це пов’язано з подіями у нашій країні, які відбуваються через російську агресію.

Довідково:

Подача документів  для участі в конкурсі на вступ до вищих навчальних закладах України здійснюватиметься з 11 липня за посиланням: http://ez.osvitavsim.org.ua/ .

Покрокову інструкцію по роботі з системою електронної подачі заяв у ВНЗ в 2016 році можна знайти за посиланням.

 


Тетяна Шило

Опис відсутній


Читайте також