Степан Барна: Досягнення кожної громади формують успішний розвиток Тернопілля

Плани розвитку Підволочиської громади визначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна разом із районним керівництвом та місцевими жителями у рамках робочого візиту. Зокрема, очільник області провів особистий прийом громадян, перевірив хід ремонтних робіт у приміщенні, в якому невдовзі функціонуватиме ЦНАП, а також ознайомився з роботою Підволочиської дитячо-юнацької спортивної школи. 

ДЮСШ є методичним центром усієї спортивно-масової роботи школярів громади, району. За останніх шість років у школі навчалися від 190 до 360 учнів щорічно за напрямками: легка атлетика, аеробіка, футбол, гандбол, вільна боротьба, настільний теніс.

В 2016 році відділом освіти Підволочиської селищної ради було виділено 199 тис. грн. на проведення поточного ремонту спортивного залу. Наступний крок — заміна даху адмінкорпусу, який був встановлений ще в 1974 році.

У найближчих планах громади – відкриття дитячого садочка у селі Богданівка. Крім цього, капітальний ремонт вже згаданої дитячо-юнацької спортивної школи, а також реконструкція даху будинку культури, що у селі Кам’янки.

Серед позитивних зрушень у роботі громади — реалізація багатьох інвестиційних проектів.
На вирішення поточних найнеобхідніших потреб району передбачене додаткове фінансування, адже Підволочиська громада демонструє хороший приклад успішної роботи. А з успіху кожної громади складається успіх Тернопілля загалом.

Активною є співпраця об’єднаних територіальних громад та районної державної адміністрації з проектами міжнародної технічної допомоги. 

Загалом стратегія передбачає створення у всіх без винятку об’єднаних територіальних громад Центрів надання адміністративних послуг, ФАПів, місцевих поліцейських станцій та місцевих пожежних частин, наголошує очільник області.


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також