Степан Барна: Чесному бізнесу – підтримка, «нелегалам» - санкції

Влада області готова й надалі створювати належні умови для ведення бізнесу, якщо підприємці дотримуються законодавства та проявляють соціальну відповідальність. Водночас будь-які спроби з боку представників бізнесу  працювати «в тіні», не сплачувати податки чи не працевлаштовувати офіційно працівників - будуть каратися великими штрафами.

Про це заявив Голова обласної державної адміністрації Степан Барна під час наради з питань новацій законодавства, спрямованих на наповнення місцевих бюджетів, детінізації ринку праці та дотримання суб’єктами господарювання законодавства про працю та оплату праці.

— У минулому році в нашій області було створено максимально комфортні умови для бізнесу. Зокрема, єдиний соціальний внесок зменшено від 37 до 22 відсотків. Відповідно,  політика держави полягала в  тому, що в еквіваленті цієї суми має зрости  мінімальна заробітна плата. Вже з 1 січня мінімальна заробітна плата складатиме не 1.600 грн, а  3.200  грн. Протягом року ми дали бізнесу можливість адаптуватися до таких нововведень і зменшили податкове навантаження. А сьогодні хочемо підняти соціальні стандарти, - зазначив Степан Барна.


Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також