Сотні людей в Тернополі в черзі, щоб закрити "ФОПа", а сервер не працює. Фото

Сотні підприємців у черзі в управлінні державної реєстрації. Після змін в законодавстві підприємці масово хочуть закрити ФОПів. Втім, зробити це наразі неможливо: черги довжелезні, а сервер не працює. З 1 січня всі ФОПи повинні платити щомісяця єдиний соціальний внесок, складає він 704 гривні. Кошти треба сплачувати навіть якщо підприємці не отримують прибутку.

— Черга з підприємців які хочуть припинити реєстрацію. Зранку о 9:00 було 700-900 людей. За 2 години просунулася на один з трьох коридорів. З 11:00 і до обіду не працював сервер. Кіпіш, — розповідає ДОБІ Андрій Яківчук. 

Він додає, що завтра останній день прийому заяв. Прийомні години з 9:00 до 13:00. Якщо хтось не встигне закрити реєстрацію, вже у січні доведеться сплатити внесок. 

Нагадаємо, раніше ФОП мав сплачувати 5% податок та ЄСВ у разі отримання прибутку. Якщо ж руху коштів не було, то сплачувати не було необхідності. Закон про зміни був ухвалений Радою 6 грудня і відправлений на підпис президенту. 27 грудня він був повернутий із підписом Порошенка.

Віднедавна зупинити реєстрацію можна і онлайн, втім, для Тернополя цей сервіс не працює.

Відео: Андрій Яківчук

Фото: Тарас Герман

 

 


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також