Різко збільшились інвестиції в економіку Тернопільщини

Голова обласної державної адміністрації Степан Барна прозвітував про результати роботи виконавчої гілки влади області та окреслив пріоритети на 2017 рік. За його словами, у 2016 році економіка Тернопільщини стабілізувалася. Відтак область демонструє покращення у сфері соціально-економічного розвитку.

— Ми входимо у «десятку» кращих в Україні за динамікою зростання: індекс будівельної продукції – 3 місце; обсяг прямих іноземних інвестицій – 4 місце; індекс промислового виробництва – 4 місце; обсяг виробництва валової продукції сільського господарства – 8 місце; обсяг капітальних інвестицій – 9 місце; середньомісячна зарплата та індекс реальної зарплати – 10 місце, – підкреслив очільник Тернопільщини.

Крім того, у 2016 році в економіку Тернопільщини стали більше інвестувати. Підприємства та організації активізували свою роботу та вклали у розвиток економіки на 40,9% більше, ніж торік – 2,8 млрд грн (за січень-вересень). Важливим є те, що майже 60% від загального обсягу капітальних інвестицій вкладено саме в розвиток реального сектору економіки Тернопільщини (сільське господарство та промисловість). А це – нові елеватори, фруктосховища, тваринницькі комплекси, сільськогосподарська техніка, виробничі лінії та обладнання.

— У 2016 ми заклали надійний фундамент для зростання інвестицій – вперше на Тернопільщині відбувся Форум міжнародного рівня, де ми представили реальні проекти розвитку області. Динаміка прямих іноземних інвестицій дала приріст і вивела Тернопільщину на 4 місце в Україні. Ми прийняли понад 80 іноземних делегацій, на сьогодні ми вже маємо – 7 міжнародних угод. Наш економічний потенціал був представлений міжнародній спільноті Польщі, Угорщини, Чехії, Литви, – зазначив Степан Барна.

Тернопільщина розпочала освоєння нових ринків в Азійському, Африканському та Австралійському напрямках, а також відновила постачання товарів в Ірландію й Норвегію. Експорт до Грузії, наприклад, склав понад 800%, до Литви майже 200%, а з Білоруссю обсяг експорту збільшився у три рази.
«За 10 місяців 2016 року ми виробили на 7,9% більше промислової продукції, ніж за той же період 2015-го. А реалізували її більше – на 29,5% (11,8 млрд грн).

71,1% промислових підприємств області спрацювали прибутково та отримали 346 млн гривень прибутків», – констатував голова облдержадміністрації.

Джерело: Козацький сайт


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також