Рекорди 2016 року: Тернопільщина перша в країні за кількістю створених територіальних громад (інфографіка)

Тернопільщина у 2016 році стала рекордсменом в країні за кількістю створених територіальних громад. Такі результати інфографіки "Регіональні рекорди України", яку склали експерти порталу "Слово і Діло". 

Що ж до інших областей, то рекордсменами з темпів будівництва житла у 2016 році прогнозовано стали Київ та столична область: тут побудовано 1,176 тис. кв. м житлової площі. Між тим майбутнє покоління для країни найбільше забезпечують західні області: найбільша кількість дітей – 283 тис. – минулоріч проживала на Львівщині, а найбільше матерів-героїнь – на Закарпатті. 

Промисловий потенціал України традиційно забезпечують центральні та східні області: лідером за кількістю робітників стала Дніпропетровська область (643 тис.), за кількістю підприємств – Харківська (25 тис.), а за приростом промислового виробництва – Луганська (в 1,6 раза).

Не відстають і регіони, що традиційно є найбільшими постачальниками сільськогосподарської продукції: у Кіровоградській області минулоріч зібрали урожай із 744 тис. гектарів олійних культур, на Донеччині виростили найбільше поголів’я свиней (84,7 тис.), а на Вінничині надоїли найбільше молока (800 тис. тонн).

Більше про те, якими досягненнями за минулий рік можуть пишатися регіони України, можна дізнатися з інфографіки.


Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також