Радянський літак, що в Тернополі на "Східному", можуть перенести в інше місце

У Тернополі розглянули петицію Олега Базара стосовно збереження радянського літака на "Східному". Згідно рішення комісії, у місті оголосять конкурс проектів, серед яких оберуть кращий. Саме ним і планують замінити літак у майбутньому. Після демонтажу його "приземлять" у музеї, або встановлять в іншому місті. 

Як зазначає начальник управління архітектури та містобудування Василь Бесага, літак немає ніякої культурної цінності він не внесений у список історичної архітектури і до того він знаходиться в аварійному стані. Це й підтвердила спеціальна комісія, яка дослідила пам'ятник. 

 - Пам'ятник, швидше за все, носить більше ностальгічний характер для мешканців, чим історичну цінність. Тому ми пропонуємо його демонтувати, - зазначив заступник міського голови Леонід Бицюра.

Коли саме знесуть літак - невідомо, тому наразі це питання залишається відкритим. Проте, за словами заступника міського голови з фінансових питань Вікторії Остапчук, вже є кілька проектів, якими можуть замінити радянську споруду. Зокрема, там можуть встановити пам'ятник героям АТО чи пам'ятник Трійці. 

 Літак обіцяють не руйнувати, а просто "приземлити" в іншому місці за бажанням мешканців Тернополя.

 


Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також