Про важливе завдання захищати себе розповів тернопільським студентам Володимир Стаюра

Минулого тижня у Тернопільському коледжі харчових технологій і торгівлі відбувся святковий концерт, присвячений Дню захисника України, який відзначали напередодні.

Розповісти студентам про особливості військової підготовки молоді у сьогоднішній непростий час запросили бійця батальйону «Дніпро-1» та депутата Тернопільської обласної ради Богдана Бутковського та бійця батальйону «Карпатська Січ», співголови Штабу національного спротиву 2013-2014 років, депутата Тернопільської міської ради від ВО «Свобода» Володимира Стаюру.

- Ми вважаємо, що діти, неважливо чи школярі, чи студенти, повинні вміти себе захистити. Тобто завдання таких навчань не готуватися до війни, а бути готовим до захисту себе і своїх рідних на цих територіях. Це важливоі це дуже на часі, – запевнив Володимир Стаюра.

Володимир Стаюра зазначив, що такі заходи з молоддю проводить регулярно, адже дуже часто навчальні заклади запрошують розповісти про війну з перших вуст.

- Нас запрошують на подібні заходи тому, що молодь хоче спілкуватися з тими людьми, які власне були на Сході, з тими, які про все це можна говорити відверто, правдиво, адже зазвичай реальність відрізняється від того, що молоді люди бачать чи читають в мас-медіа.

«Свободівець» переконаний, що таке спілкування є важливим і доречним. Дуже втішно, коли діалог живий, коли у молоді багато питань, навіть таких, про які би бійці не здогадалися розповісти.

 


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також