Працівники санаторію з Яблунева зібрались під ОДА, щоб захистити свій заклад

У п'ятницю 21 жовтня працівники Яблунівського санаторію спільно з активістами "Правого сектору" зібрались на акцію протесту проти ліквідації лікувального закладу. 

Як кажуть у "Правому секторі", присутні мали зустрітись з керівником Управління охорони, проте його не було на робочому місці. Відтак з громадськістю спілкувався заступник.

З'ясувалось, що санаторій ліквідовують через те, що в країні йде війна і треба грошей на армію. Іншим аргументом було те, що немає хворих дітей для лікування у цьому санаторії.

 Працівники ж закладу мають інші припущення і вважають, що територію санаторію хочуть привласнити кілька чиновників, які приїжджали кілька разів і оглядали маєток. І після цих візитів тиск на санаторій збільшувався. Також лікарі санаторію розповіли, що в Тернопільській області є близько 1000 дітей, які потребують оздоровлення у даному закладі.

Трудовий колектив санаторію написав заяву, де висловив свою вимогу: скасувати накази про закриття школи і скорочування ліжок! Заступник керівника пообіцяла якнайшвидше донести цю інформацію до начальника управління і повідомити відповідь. 

Нагадаємо, раніше повідомлялось про те, що керівник управління охорони здоров'я видав накази "Про скорочення ліжок в обласних закладах охорони здоров'я санаторного типу" та "Про скорочення ліжок у Яблунівському обласному комунального дитячого протитуберкульозного санаторію". Згідно з ними школа має бути закрита, а кількість ліжок скорочена до 50. За таких умов цей лікувальний заклад існувати не може. Тож його ліквідують.
 
Така ж ситуація з Бережанським та Кременецьким санаторіями. У разі ліквідації працівники залишаться без засобів для існування, а діти області без належного лікування.
 


Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також