Попри негоду в Тернополі тисячі людей стоять в довжелезній черзі до чудотворної ікони. Фото, відео

Сьогодні в Тернополі тисячі людей продовжують стояти в довжелезній черзі, щоб помолитися до Нерукотворного образу Ісуса Христа, який знаходиться у Катедральному соборі.

Щодня жителі Тернопільщини та інших областей простоюють у черзі, яка тягнеться на сотні метрів, не одну годину.

Чудотворну ікону, доправлену із Ватикану, привезли до Тернополя із Зарваниці 16 лютого. З того часу там не зникає черга до привезеної із захристії Папи Римського чудотворної ікони. Побачити її можна буде до 22 лютого.

Доступ до ікони є цілодобовим. Сам образ покритий спеціальним броньованим склом, але з огляду на безпеку, святиню не дозволено ані фотографувати, ані фільмувати.

Нерукотворний образ Ісуса Христа – це особлива ікона Спасителя, зображена в чудесний спосіб нелюдською рукою. Науковці розглядають його як одне із найдавніших зображень лику Христа, які дійшли до наших днів.

Вчора рекордна черга з людей в Тернополі вже дотягнулася до Театрального майдану. Сьогодні станом на цю годину вона закінчується на вулиці Сагайдачного біля ресторану "Європа". За порядком та безпекою під час події слідкують правоохоронці. Також неподалік Катедрального собору діє пункт обігріву.

 


Юлія Швець

Опис відсутній


Читайте також