Польська делегація приїхала до Тернополя

Офіційна делегація із польського міста-партнера Ельблонга уже традиційно на День міста приїжджає до Тернополя. Про це повідомляє прес-служба міської ради Тернополя.

- Ельблонг та Тернопіль підтримують дружні відносини уже багато років. Ми завжди намагаємося брати участь у святкуванні Дня вашого міста та співпрацювати у різних проектах: культурно-освітніх, налагоджувати партнерські відносини між підприємцями, маємо чимало планів на подальшу співпрацю, - розповідає заступник мера Ельблонга Януш Новак.

Очільник Тернополя Сергій Надал каже, що польські партнери зосереджені, у першу чергу, на культурно-освітню співпрацю.

- Делегація із Ельблонгу зацікавлена у культурно-освітніх обмінах дітей, молоді, які впродовж тижня повинні будуть вивчати польську мову, відвідувати навчальні заклади, культурні заклади міста, у свою чергу їх польські делегації перебуватимуть у Тернополі, - розповідає Сергій Надал. - Щодо бізнесу, то партнери зацікавлені у спільній співпраці у господарських питаннях.

Також цього ж дня очільник Тернополя зустрівся із Генеральним консулом Чехії у Львові Мірославом Клімом, під час якої сторони обговорили перспективи співпраці.


Оксана Пілат

Опис відсутній


Читайте також