Оцінку новому прокурору Тернопільщини можна буде дати за два місяці, — Заставний

Новий прокурор Тернопільської області В’ячеслав Перч, який родом із Чернівців, може об'єктивно оцінити ситуацію на Тернопільщині, вважає народний депутат Роман Заставний. Раніше політик заявляв про те, що Тернопільщині пощастило, адже в нашому краї не було великих скандалів, які стосувались діяльності прокурорів. Що ж до нового прокурора, то, каже Заставний, Перч має всі шанси втілити зміни.

— Це хороший посил для Тернопільської області: зміна прокурора, призначення прокурора, який з-за меж області, який подивиться на ситуацію, об'єктивно її оцінить. Ми можемо перші навести лад. Не можемо сказати, що в органах прокуратури злочинці чи хабарники, є фахові професійні люди. І спілкуючись з ними я бачу, що вони так само хочуть якоїсь гідності. Хочуть адекватного відношення до себе, з повагою, як у всьому світі та готові працювати чесно і справедливо, щоб змінити цю систему. Наш прокурор теж має таку можливість. Зараз зарано давати якусь оцінку діяльності. Треба почекати кілька місяців, ми побачимо по напрацюваннях, кадрових змінах, по справах, які будуть відкриті. Не на якогось на вчителя за 200 гривень чи вчителя, який взяв 300 гривень. А дійсно, як сказав Генеральний прокурор, щоб себе проявити чи показати, що в державі відбувається, масштабні зміни, ми повинні ловити велику рибу. Ми побачимо, яка ця риба буде. Крім того, є доручення відпрацювати попередні справи, які були та тихо похоронені в нетрях прокуратури. Спробувати звернутись до суду і зі старими та новими справами, — сказав Заставний.

Це буде знаком для всіх державних службовців. Жителі Тернопільщини можуть побачити, що зміни відбуваються.

Нагадаємо, Юрій Луценко призначив нового прокурора Тернопільської області В’ячеслава Перча 16 липня. Наказ про призначення генпрокурор озвучив перед особовим складом облпрокуратури. Вячеслав Перч виходець з Чернівців, житель міста Києва, старший радник юстиції, криміналіст. До того працював начальником  управління ГПУ, яке, зокрема, займалось розслідуванням розгонів та вбивств під час Революції Гідності. А також розслідував отруєння Віктора Ющенка.

 


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також