Олег Барна: Від мобілізації треба звільнити викладачів ВНЗ та наукових співробітників

CBRkYkciMs4Народні депутати України від фракції «Блок Петра Порошенка» Олег Барна, Іван Мельничук, Ігор Побер, Микола Люшняк, Тарас Юрик та Олександр Ревега виступили співавторами законопроекту №2620 «Про внесення змін до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», яким передбачається звільнення від мобілізації викладачів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівня акредитації, які мають науковий ступінь та звання (кандидата наук, доктор наук, доцент, професор) та наукових співробітників, які мають науковий ступінь та звання і ведуть наукову діяльність та дослідження в прикладній та фундаментальній науці.

За словами Олега Барни, даний законопроект дозволить зберегти науковий потенціал України, дасть змогу студентам здобувати якісну вищу освіту, забезпечить розробку та впровадження наукових досягнень в економіку країни та її оборотоздатність.

«Також цей законопроект дозволить зекономити значні бюджетні кошти, так як не потребує додаткових витрат на виплати для прийняття на роботу нових науково-педагогічних працівників, оскільки за мобілізованими науково-педагогічними працівниками буде зберігатися заробітна плата за місцем роботи до мобілізації. Окрім того, знайти належну, відповідну заміну викладачу, науковцю фундаментального напрямку практично неможливо» - додав Олег Барна.

«Прийняття цього законопроекту буде сприяти збереженню та розвитку фундаментальної та прикладної науки, дозволить забезпечити стабільність науково-освітньої сфери України» - підкреслив народний депутат.


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також