На Зборівщині, у селі Оліїв, провели вуличне освітлення

У Зборівському районі, в Олієві, наприкінці січня завершили роботи з проведення вуличного освітлення. В Олієві проживає близько 1 000 осіб. Вуличним освітленням охопили все село.

Проблема відсутності вуличного освітлення залишалася невирішеною упродовж понад десяти років. Сільська рада щорічно подавала інформацію під різні програми і фонди, але кошти не виділялися. Отримало село фінансування у 2016 році за сприяння народного депутата України від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Тараса Юрика.

– Громада звернулася восени 2016 року. Під кінець жовтня з Фонду соціально-економічного розвитку було виділено близько 285 тисяч гривень на проведення в селі вуличного освітлення. Робота, яку підрядники розпочали у грудні, тривала близько місяця. У селі встановили 90 ліхтарів. Відтак вуличним освітленням охоплено весь населений пункт, – каже голова Зборівської районної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», помічник народного депутата України Тараса Юрика Василь Мудло.

За словами сільського голови Володимира Гончаренка, це другий випадок за багато років, що він перебуває на посаді, коли село отримало таку масштабну фінансову допомогу. Додамо, що на проведення вуличного освітлення сільська рада з бюджету виділила майже три тисячі гривень, а громадська організація Олієва "Крок вперед" – 3 200 гривень на параметризацію лічильників.



Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також