На Тернопільщині знайшли "джунглі" з коноплі, де ростуть рослини висотою до 2 метрів (ФОТО)

Ціла плантація коноплі щороку виростає в Збаражі на фільтраційних полях місцевого цукрового заводу. Цьогоріч для того, щоб знищити наркотичну рослину залучили 25 правоохоронців. Висота окремих рослин сягала близько 2 метрів.

-Сьогодні ми залучили  двадцять п’ять осіб особового складу відділення, - розповідає слідчий Михайло Токар. - Допомагають нам і працівники цукрового заводу, також працює техніка підприємства, адже вручну вирубати та знищити майже гектар коноплі нереально.

З проблемою самосівів дикорослої коноплі уже не перший рік ведуть боротьбу місцеві правоохоронці. На одних ділянках фільтраційних полів вдається знищувати дурман, та насіння наступного року проростає в іншому місці.

Після вирубки поліцейські спалюють рослини коноплі, тому, напередодні обробляють  самосіви агрохімікатами, аби швидше висихали.

 Тонни дурману вже пішли з димом, кажуть у прес-службі поліції, але робота триває. Наразі поліцейські забезпечили охорону місця, де ростуть самосіви, а також ведуть спостереження, аби любителі дурману не могли туди проникнути.


 


Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також