На Тернопільщині рятувальники контролюють ситуацію із кригою, яка утворюється на річках. Фото

На Тернопільщині здійснюється щоденний моніторинг стану річок області. Особлива увага приділяється річці Дністер. Станом на 16 лютого в Борщівському та Заліщицькому районах Дністер перебуває в стані льодоставу.

В Монастириському та Бучацькому районах – річка, в основному, вільна, крім ділянок між селами Набережне та Возилів, де спостерігається льодостав та Вістря, де частина водного плеса, з боку Тернопільської області загромаджена нанесеною зверху кригою, повідомляють в прес-службі ДСНС в Тернопільській області. 

Рятувальники нагадують, що в березні-квітні 2013 року підтоплення відбулись у Бережанському, Зборівському, Збаразькому та Підгацькому, у 2015 – в Козівському, а в 2016 у Лановецькому районах.

- Аби мінімізувати можливість виникнення подібного роду подій, Управління ДСНС України у Тернопільській області закликає керівників органів місцевого самоврядування організувати очищення зливних каналізаційних та дренажних систем населених пунктів, водовідвідних і меліоративних каналів, русел малих річок, водопропускних споруд під автомобільними мостами й дорогами та вжити інших необхідних заходів для забезпечення готовності водосховищ, гідроспоруд, меліоративних систем до безпечного пропуску льодоходу, повені та паводків у 2017 році, - йдеться в повідомленні.


Юлія Швець

Опис відсутній


Читайте також