На міжнародні змагання на Тернопільщину приїхала тільки одна закордонна команда

9На традиційні міжнародні змагання з санного спорту на санкороликах «Кубок Бони 2014» через війну в Україні приїхала лише одна закордонна команда.

Як повідомляє прес-служба облдержадміністрації, участь у змаганнях, які відбулися у вихідні в Кременці на базі олімпійської підготовки, окрім українських спортсменів, змагалася лише команда з Болгарії. - Щороку участь у «Кубку Бони» беруть до 12 команд з різних країн світу, однак цього року у зв’язку з політично ситуацією в Україні до нас не приїхали команди навіть з близького зарубіжжя: з Латвії, Чехії, Молдови, Румунії та Польщі. Я завірив Міжнародну федерацію санного спорту від імені української федерації, що ми докладемо усіх зусиль, щоб ці змагання пройшли на найвищому рівні. Ми дуже ретельно готувалися до 14-го «Кубка Бони» і вельми шкода, що багато країн не долучилися до спортивного дійства. Дякую команді з Болгарії за те, що не побоялися приїхати, – зазначив на закритті змагань Президент Федерації санного спорту України Юрій Собота. Довідка:

Змагалися за «Кубок Бони» команда Республіки Болгарія, та команди України зі Львова, Ворохти та Кременця. Проходили змагання у таких вікових групах: жінки, чоловіки (1994 р.н. і старші), юніорки, юніори (1995-1996 р.н.), дівчата, юнаки А (1997-2000 р.н.), дівчата, юнаки В (2001-2002 р.н.), дівчата, юнаки С (2003-2004 р.н.).

Програма передбачала тренувальні заїзди – 14, 15 серпня, змагальні заїзди – 16 серпня, командна гонка та командна гонка на призи НОК України – відбулася у неділю, 17 серпня, відбувалася командна гонка та командна гонка на призи НОК України. Опісля відбулося урочисте нагородження переможців.

Серед чоловіків першу позицію зайняв Андрій Мандзій з Кременця, серед жінок – Шхумова Олена, м. Львів.

Серед старших юнаків лідирував Андрій Лисецький (м. Львів), серед дівчат – Ірина Левкович (Львів) З юніорів переміг Антон Дукач (Львів) та Марта Коза (Львів).

Переможцями серед молодшої групи стали Даниїл Марцінковський (Львів) та Наталія Хитренко (Кременець)


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також