"Квіти в коробочках замовляють навіть для чоловіків", — 20-річна тернополянка про свій домашній бізнес

20-річна тернополянка Анастасія Лісовська створила свою агенцію свята "Спаркл" та займається оформленням квітів та екзотичних фруктів в коробочках. Дівчина розповіла ДОБІ про свої мрії, цілі, розвиток, бажання, ідеї та маленький бізнес.

У 17 років в мене виникла ідея на Святого Миколая приходити до дітей та робити їм справжнє свято.
Тоді я разом з своїм хлопцем оформили афіші, роздавали та клеїли їх, де було написано, що батьки можуть запросити нас і ми створимо так звану казку для їхніх малюків. Ми мали досить багато замовлень, дарували діткам подарунки, які для них купили вже батьки, але створювали для них радісну атмосферу, бо одягалися в Святого Миколая та Ангелика.

Пізніше я почала займатися декором для фотосесій. У мене закінчилося навчання, роботи на літо не було і мені захотілося щось робити. Я шукала різні ідеї, а потім вирішила допомагати фотографам і декорувати їхні фотосесії. Починала з того, що писала їм в соцмережах і розповідала про саму ідею, досить багатьох зацікавило це і ми починали працювати.

Була одна історія, коли хлопець зробив пропозицію своїй дівчині на вітрильнику під час фотосесії. Вони мали робити "Лав сторі" в парку з фотографом, а потім підійти до вітрильника і я там всередині все декорувала. Нареченому дала букетик, він став на коліно і зробив дівчинці пропозицію. Вона була досить здивована, адже навіть не підозрювала, що так закінчиться їхня фотосесія.

Вже цієї зими я почала займатися квітами в коробочках. Спочатку ця ідея прийшла до моєї подруги і ми мали робити це разом, але вона довго сумнівалася і я все ж вирішила взятися за це сама. Потім вже почала замовляти екзотичні фрукти через інтернет, співпрацюю з київською агенцією, яка теж таке оформляє. Ми з ними часто ділимося такими речами. Інколи прошу знайомих привозити із закордону, або сама їжджу і купляю там.

Маю замовлень досить багато. На 8 березня і День Святого Валентина стільки людей замовляли, що мені допомагали абсолютно всі рідні та близькі. Хтось допомагав оформляти, інші їздили по Тернополю і доставляли. Я тоді спала по пару годин в добу, але всі були задоволені. Також співпрацюю ще з магазинами і там продаю, але найкраще — це інтернет. Наприклад, в інстаграмі можна дуже добре рекламувати товари. Я подарувала коробочку власниці "Тайгер" Тані Пренткович, а вона за це виставила в себе на сторінці фото. Якось так і працюємо.

Зараз в мене декор фотосесій трішки не так розвивається, бо я зорієнтувалася на квітах та фруктах. В нас у Тернополі такого немає, тому це набирає популярності і відповідно приносить й дохід. Дуже багато замовляють на різні святкування, навіть просять такі квіти для чоловіків, наприклад, щоб квіти були синього кольору і поставити в коробку алкоголь. Одного разу, мені замовили дуже велику коробочку на весілля. Я її навіть піднести не могла. Попросили мене вийти на сцену і привітати. Це для мене було дуже цікаво.

Коли немає навчання, то встигаю абсолютно все. А коли навчаюся і деколи ще підпрацьовую, то стараюся так розпланувати день, щоб все виконати. Якщо я знаю, що сьогодні маю стільки замовлень, то вже попередньо до цього готуюся і потім тільки доставляю чи  зустрічаюся з людиною. Я думаю, якщо мати бажання, то можна зробити всі свої справи. А ще й коли тобі подобається те, що ти робиш — ти знайдеш для цього час.

Дуже мрію відкрити свою крамничку. Якщо все буде добре, то восени вже матиму своє приміщення. Я собі вже уявляю, який там зроблю дизайн. Назва так і залишиться — "Спаркл", а там далі вже будемо бачити, що змінювати і добавляти. Маю кілька ще ідей, чого немає в Тернополі та думаю, що скоро реалізую.

Якщо хтось хоче почати свою справу і добитися в цьому успіху — треба починати з чогось маленького і дивитися на реакцію людей. Зараз дуже добре рекламуватися в інтернеті. Але потрібно мати здатність до того, щоб це гарно подати. Якщо це якийсь товар, то хороша обробка та якісне фото вже буде захоплювати клієнтів. Крім цього, треба викладати відгуки, щоб інші люди бачили, що комусь це сподобалося.

В коробки з квітами ще можна замовити макарони і дуже часто просять поставити якийсь подарунок всередину. Квіти в таких коробочках довше стоять, ніж у воді. Вони запихаються в спеціальну флористичну губку, яка наповнює їх потрібними речовинами. Можуть стояти тиждень і навіть довше.

Насправді, в Тернополі дуже багато можливостей, потрібно тільки вирішити чим займатися, вірити в себе, не боятися, пробувати та дивитися чи це подобається іншим. Не зупинятися і знати, що в тебе все вийде.

Всі роботи Насті можна подивитися у спільноті : Агенція свята "Спаркл".


Оксана Пілат

Опис відсутній


Читайте також