Дві вірянки говорили про Матір Божу і збирали гроші на міфічний монастир в Тернополі

У Косові затримали двох вірянок, які збирали кошти на будівництво каплиці і монастиря в Тернополі, де з'явилась Матір Божа. Проте, з'ясувалось, що відповідних документів про будівництво у жінок не було. До того ж стало відомо, що вони належать до релігійної організації, яка колись самовільно збудувала храм у парку "Національного відродження".

Про випадок у мережі розповів косівчанин, працівник Косівської міської ради Роман Речізак.

 — Сьогодні до нас в міську раду зайшли дві жінки, які просили і збирали кошти. Представились як представники римо-католицького монастиря з Тернополя і що вони збирають кошти на будівництво каплиці та монастиря, де з’явилась Матір Божа. На прохання представити підтвержуючий документ з мокрою печаткою на дозвіл збирати кошти, завізований в їхній єпархії, монастирі чи з печаткою отця, надати контактні дані або хоч адресу, де знаходиться той монастир, вони чітко відповісти не змогли. Інформація була розпливчаста і підтверджена тільки якимсь фотографіями, дзвонили до якихось старших. Тобто вони нічого не мали, - пише Роман. 

Чоловік зазначає, що одразу на місці вирішили перевірити інформацію вірянок, проте не знайшли ні монастиря, ні церкви, тільки по юридічній адресі благодійного фонду виявилось, що імовірно це представники незареєстрованої релігійної організації “Святої Католицької Церкви Непорочного Серця Марії в місця з’яви Матерії Божої у парку Національного Відродження”, яка вчинила самовільне будівництво в Тернополі.

Роман каже, що до жінок викликали поліцію, яка встановила, що одну з них вже затримували 2014-го року за схожу діяльність у Львові.





Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також