Гроші з рахунків Януковича слід використати на обороноздатність, вважає нардеп з Тернопільщини

Вкрадені Януковичом гроші в український бюджет може повернути Національне антикорупційне бюро. Так вважають у парламентській фракції «Народного фронту». Народний депутат Роман Заставний повідомив, члени фракції звернулися до Генерального прокурора Юрія Луценка, аби той передав НАБУ справу щодо 40 млрд.грн., вкрадених екс-президентом.

«Сьогодні НАБУ отримало кредит довіри від Верховної Ради, яка підтримала створення цього органу. Також парламент виділив 500 млн.грн. на фінансування цього органу по боротьбі з корупцією. Отож зараз Антикорупційне бюро має нагоду показати, що це було недарма», – пояснює Роман Заставний.

Злочинною бездіяльністю в «Народному фронті» називають те, що Верховна Рада так і не віддала голоси за закон про спецконфіскацію цих грошей. Адже ці кошти запланували виділити на обороноздатність держави, соціальні виплати, реформування Нацполіції.

Роман Заставний наголосив, в цьому питанні не можна втрачати ні хвилини. Тому що якщо гроші не направити в бюджет, вони будуть розблоковані та повернуті Януковичу. Сьогодні ці 40 млрд.грн. зберігаються на рахунках двох українських банків. 


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також