Чи реально купити квартиру за 14 тисяч доларів?

Як правило, більшість людей, які шукають для себе помешкання, розпочинають із вторинного житла – це однокімнатні квартири в старих панельних будинках, переробленні кімнати в гуртожитках та малосімейки. Ціна на таке житло стартує приблизно від 14-ти тисяч доларів. Однак, купуючи його, люди стикаються із рядом проблем та змушені витрачати на їх ліквідацію немалі гроші. Чи реально купити енергозберігаючу, теплу та сучасну квартиру за 14 тисяч доларів читайте в матеріалі.

З чим ми стикаємось, купуючи квартиру в старому житловому фонді?

Окрім площі покупцю житла потрібно витратити чималу суму на ремонт та облаштування квартири, щоб вона була енергозберігаючою та економною.

- Купуючи таке житло, ми отримуємо стару хату із старими проблемами: всі комунікації зношенні, будинок є холодним, витрати на опалення – великі. Для того, щоб це помешкання зробити теплим, енергоефективним та економним потрібно утеплити фасад, облаштувати індивідуальне опалення, змінити вікна на металопластикові, замінити двері, - розповідає директор будівельної компанії «Матла» Андрій Матла.

Через ці витрати вартість квартири збільшується в півтора раза. Не варто забувати про те, що провести індивідуальне опалення в квартирі старого житлового фонду не так легко.

- Щоб поставити опалення в старому будинку потрібно брати дозвіл, щоб від’єднатися від районної котельні, наскільки відомо, зараз їх не видають. Навіть, змінюючи умови в середині квартири, загальнобудинкові житлові умови не змінюються – це сходова, старі мережі, проблеми із парковкою, - каже фахівець.

Отож, витрати будуть зосередженні на те, щоб зробити помешкання теплим та економним. Як правило, 90% будинків старого житлового фонду в Тернополі під’єднанні до районних котелень. Встановити лічильники, утеплити фасад, облаштувати індивідуальне опалення – люди повинні бути готові на ці витрати, купуючи вторинне житло.

- Утеплення коштуватиме приблизно 1-2 тисячі доларів, індивідуальне опалення обійдеться десь в півтори тисячі. Початкова вартість житла значно збільшиться через ці проблеми. Також відомо, що в більшості старих будинків – старі ремонти. Практика показує, що там потрібно переробляти все з нуля, - говорить Андрій Матла.

У чому ж тоді перевага квартири у новобудові?

Однокімнатна квартира в новобудові по вартості також стартує від 14-ти тисяч гривень. Перевага полягає у тому, що купити нове житло, з огляду на вищеперелічені проблеми, вийде дешевше. Нові квартири відповідають усім останнім вимогам по утепленню та енергозбереженню. Люди отримують сучасне та тепле житло. Там не потрібно змінювати вінка та двері, встановлювати лічильники та утеплювати помешкання. Покупець отримує нову квартиру в будинку із розвиненою інфраструктурою – це сучасні дитячі майданчики та подвір’я, сучасні ліфти, школи та садочки поблизу та паркінг.

Відтак, за ті самі кошти людина можна купити нову та енергоефективну квартиру із новою електропроводкою та комунікаціями.

Нагадаємо, у Тернополі житлові комплекси нового зразка споруджує будівельна компанія «Матла». Теплі стіни, підземний паркінг, великий та сучасний дитячий майданчик, місця для відпочинку та прогулянок, – все це чекає власників квартир у новобудовах європейського зразка. Коштує однокімнатна квартира площею 35 квадратних метрів 14 300 доларів.

Центральний офіс:

м. Тернопіль, вул. Лучаківського, 6

тел/факс: 8(0352) 55-29-79

моб. +38 050 981 67 01

e-mail: matla@ukr.net


Юлія Швець

Опис відсутній


Читайте також