Чому народним депутатам від Тернопільщини заздрять колеги з інших областей?

Представники міжфракційного об`єднання "Тернопільщина" (голова – Роман Заставний) – найвідповідальніші в українському парламенті за результатами роботи V сесії Верховної Ради.

Високий показник депутати отримали на підставі частоти відвідувань засідань, активності роботи в комітетах та кількості ініційованих соціально важливих законопроектів, які зокрема стосуються ремонту доріг, будівництва інфраструктури, фінансування соціально важливих об`єктів.

– Показово, що депутати з різних партій, із загалом відмінними позиціями, вміють працювати монолітно, коли йдеться про Тернопільщину, – зазначив депутат від "Народного фронту" Роман Заставний. – Наш головний об'єднуючий елемент – область. Відтак маємо результати: дуже лояльне відношення на загальноукраїнському рівні до народних обранців Тернопільщини від Кабінету Міністрів, адміністрації Президента, керівництва Верховної Ради. Цього не було в попередні 25 років незалежності України. Коли чиновники бачать єдину позицію різних політичних сил, у них просто немає шансів відмовити у питанні на користь області. Якщо раніше один депутат намагався відстояти якусь позицію, то тепер десятеро парламентарів значно переконливіші. Відверто відчуваємо заздрість народних депутатів з інших областей, яким не вдається досягти такого ж порозуміння.

За словами Романа Заставного, в останні два роки значно зросла увага з боку найвищої влади до Тернопільської області. Мовляв, раніше Президент приїжджав у Тернопільську область раз за каденцію. В рамках державного бюджету до Тернопільщини ставилися за залишковим принципом.

– За 2016 рік майже половина Кабінету Міністрів побували з робочим візитом у Тернопільській області,  сказав Роман Заставний. – Незабаром знову планується приїзд перших осіб держави в наш край. У 2017 році будемо мати біля 200 млн. грн з державного бюджету на реалізацію проектів – за крайні два роки отримаємо більше грошей, ніж за всі 25 років історії незалежної України.


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також