Через тисняву в черзі до чудотворної ікони в Тернополі викликали Національну гвардію

В понеділок, 20 лютого, у Тернополі можна було побачити рекордну чергу — тисячі людей простояли "на ногах" по 5-10 годин, щоб побачити Нерукотворний образ Ісуса Христа, який доставили в наше місто із Ватикану. Слідкували за порядком правоохоронці та волонтери.

Найбільшу кількість паломників зафіксували 20 лютого. Як з’ясувалося, у цей день в черзі виникла тиснява. Правоохоронці були змушені викликати Національну гвардію.

- Ми мали серйозну критичну ситуацію в понеділок ввечері, в ніч на вівторок, коли близько 20-ти тисяч людей, на жаль, не змогли організуватися в черзі. Ми були змушенні втручатися і піднімати Національну гвардію та додаткові сили поліції. Та тіснява, яка сталася не потягнула за собою наслідків і ми швидко врегулювали ситуацію, - розповів начальник Головного управління Національної поліції Олександр Богомол.

Нагадаємо, що доступ до ікони у ці дні був цілодобовим. Сам образ покрили спеціальним броньованим склом, але з огляду на безпеку, святиню не дозволили ані фотографувати, ані фільмувати.


Юлія Швець

Опис відсутній


Читайте також