Чай із димом, біг по воді, вулкани та запуск ракети — в центрі Тернополя "Наукові пікніки". ФОТОРЕПОРТАЖ

Сьогодні на Театральному майдані проводять різні хімічні та фізичні експерименти, студенти із вишів Тернополя показують досліди в рамках проекту "Наукові пікніки". Також тут поставили басейн, у якому діти бігають по воді та запускатимуть ракету.

Чай або коктейль із димом пробували як маленькі тернополяни, так і міський голова Тернополя Сергій Надал. Такі експерименти проводили учні школи № 28 під керівництвом вчительки з хімії Галини Стець. Також вони без інструментів могли заграти мелодію, зробити вулкани та порізати руку, а потім її відновити.

- Ми робимо близько 10 експериментів та демонструємо їх діткам. Я завжди кажу, що хімія — це цікаво, коли ти за її допомогою створюєш унікальні досліди. В нас було дуже багато бажаючих взяти участь в цьому проекті із учнів, але ми все таки змушені були вибрати лише п'ятеро школярів, - каже вчителька хімії Галина Стець.

Також тут робили справжню зубну пасту, хімічний торт, навчають діток створювати різні анімації на комп'ютерах за допомогою спеціальних програм та дозволяють посидіти у справжньому пожежному автомобілі. Маленькі тернополяни фотографуються та доять корову і проводять час у дитячій кімнаті.







 


Оксана Пілат

Опис відсутній


Читайте також