Білорус Анатолій півсвіту об'їхав на "запорожці" і в Тернополі розповів про місцеві дороги

Анатолій Маслов з Білорусі приїхав у Тернопіль на своєму "запорожці". Чоловік каже, що автомобіль вже мандрує світом 47 років, а звати "Запорожця" — "Мішаня". Побачити машину-легенду можна було в рамках фестивалю старожитніх авто «Золота підкова».

Машину колись давно купив батько Анатолія. На ній білорус вчився їздити та ремонтувати авто. Відновити "запорожця" Анатолій захотів на своє 50-річчя. Реставрація тривала цілих два роки. Конструкція машини не мінялась, хоча задні сидіння забрали, щоб було більше місця. 

Понад 15 тисяч кілометрів авто подолало в рамках ралі Пекін – Париж.

 — Ця машина вже побувала у багатьох містах. Зокрема у Львові, два рази в Тернополі та області. Об'їхала Норвегію і цього року ми подались у відоме ралі Пекін-Париж. Проїхали більше 15 тисяч кілометрів, 3 тисячі з них тільки по Монголії і вдало повернулись. Машину кругом зустрічали з усмішками і оплесками, тому що вона серед інших авто в ралі була найяскравіша і оригінальна, оскільки інші авто були перероблені під спортивний варіант, - розповів Анатолій Маслов.

 Водій розповідає, що за час своїх мандрівок побачив і якість доріг у світі. Каже, що Україна зовсім скоро може наздогнати Європу. Продавати свого "Мішаню" пан Анатолій не збирається. Чоловік каже, що друзів продавати не можна. 

— Звісно, що найгірший стан доріг в Монголії, там набагато легше їхати по бездоріжжю, чим на місцевих дорогах і також там багато каменів на дорозі.  В Росії почали робити дуже гарні дороги по багатьох напрямках. Така ж ситуація в Білорусі. В Європі без коментарів. Що ж стосується України, то я був приємно здивований. Ми кожного року сюди приїжджаємо і бачимо, що цього року у вас почали ремонтувати дуже багато доріг. Бачу таке в перше. Думаю, що рік, два чи може років п'ять і ви зможете сміливо наздогнати Європу, - каже Анатолій. 


 


Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також