5000₴ та 7000$: скільки хочуть отримувати тернополяни (Опитування)

Ціни на комунальні послуги та продукти в Україні зростають, а зарплата українців практично не змінюється. У лютому цього року, згідно з даними Держкомстату, середня заробітна плата на Тернопільщині становила 3121 грн. 

Яку зарплату тернополяни хотіли б отримувати?

 

Студент-медик Віктор Гунька: 

— На мою думку, зарплата — це основний чинник, який повинен мотивувати людину до виконання своїх обов'язків у найкращому вигляді. Не дивно, що кожен бажає отримувати одразу мільйони, така людська сутність.
Так, як я студент-медик, вважаю, що моя професія повинна фінансуватися найбільшим чином! 

Що може бути більш цінніше, ніж врятоване життя?

Тому, зарплата спеціалістів, які повертають людей із того світу, повинна оцінюватись від 2000$, так як це у країнах ЄС і США.
Але, звісно, не забуваємо, що: вчасно невідремонтований автомобіль, не підключена електромережа і навіть неочищена каналізація можуть призвести до серйозних порушень у балансі міста чи навіть держави.

 

 

Програміст Мар'ян Крекотень: 

В теперішніх умовах заробітня плата має складати від 25 тисяч гривень, щоб мати за що нормально поїсти, оплатити комуналку і ще вистачало з дітьми кудись сходити чи без них.  Хоча, якщо взяти на одну людину, то напевне хоча би 10 тисяч має бути. Моя бажана зарплата — 7 тисяч доларів.

 

Журналістка Юлія Хім’як:

— Мені здається, що коли в людини є власна сім'я, діти, батьки, старенькі дідусь і бабуся, грошей забагато не буває. Людям, які розраховують на твою матеріальну підтримку, чи яким просто хочеться полегшити бодай навіть побут, з мінімальною зарплатнею не допоможеш.

Тому, я вважаю, що кожен українець має мати зарплатню починаючи від 5 тисяч хоча б.

Зрештою, зважаючи на тарифи на компослуги, ціни на продукти харчування, ліки, навіть 5 тисяч — це не є бозна-яка сума. 

 

 Музикант Михайло Гіль, гурт "Шоколад":

Хочу отримувати достойну зарплату, на яку б можна було жити, а не виживати. Зарплату, на яку заслуговує кожен українець.

"Влада" в нас така, що навіть яку б ти зарплату не хотів, а "вони" б її дали, та зроблять так, що та зарплата не буде мати ніякої цінності!

З іншої сторони, кожна професія має мати свою зарплатню. Після 16 років навчання: школа, училище, університет; грамоти, конкурси, подяки і дипломи лаурета... ти йдеш і працюєш не за спеціальністю, а все тому, що просто більше хочеш заробити.

І в більшості людей так, ну або виїжджають за кордон. Отже, конкретно назвати цифру важко. На цей час, це мінімум 7 000—8 000 гривень. 

Приватний підприємець Роман Рудий:

— Я — підприємець, тому сам визначаю розмір своєї зарплати. Питання швидше мало б стояти: "Що працівник готовий зробити краще від інших, що може зробити для тої чи іншої компанії, щоб почали поважати його гнучкість, креативність, інноваційність, оперативність".

Тоді і цінність сама по собі на ринку праці виросте!

А хотіти зарплату можна — це мислення і підхід вкрай невірний.

Тут не в зарплаті малій проблема, заробити завжди зможе, хто робить щось з любов’ю, а не просто за гроші — це пастка!

 

   

 

     

Візажистка Галина Бронецька говорить: 

— Зарплата 8-9 тисяч гривень мене б задовільняла. За ці кошти можна було б себе більш  комфортно почувати у нашому місті, а., головне, жити при теперішніх космічних цінах.

 

 

 

Голова тернопільського осередку ГО «Молодь Демократичного Альянсу» Олег Синовець:

— У розвинутих країнах заробітна плата приблизно дорівнює одному м² власного житла. Мається на увазі регіон в якому проживаєш. Не важко порахувати, що для Тернополя середня заробітня плата мала б становити 12—15 тис. грн.

 
 
 
 


Тетяна Шило

Опис відсутній


Читайте також